Klasik Mobilya Tasarımlarında Türk Kültüründen Yansımalar

Geçmişten günümüze kadar mobilya tasarımlarında eskimeyen, vitage olarak da adlandırılan klasik mobilya tasarımları rahatlıkları ile her zaman tercih edilen mobilya ürünleri olmuştur. Günümüzdeki klasik mobilya tasarımlarına baktığımızda Türk kültüründen gelen esintileri görebiliyoruz. Kalabalıklar için özel tasarlanmış yemek odaları, motiflerin üzerindeki el oyması işçilikler, kumaş detaylarının üzerine dokunan tasarımlar gibi birçok şeyde Türk kültüründen gelen detayları görebiliyoruz.

Kullanışlı Aksesuar Tasarımları

Türk kültüründen sadece motifler değil, kırlent veya halılar gibi birçok aksesuar ürünleri tüm dünya genelinde klasik mobilya tasarımlarına entegre edilmiş durumda. Kültürümüzdeki desenler dikkat çekici ve yaşam alanlarındaki dekoratif detaylara uyum sağlayan yapıda oldukları için ışıltılı tasarımları daha ön plana çıkartan yapıya sahip oluyor. Bunların yanı sıra belirgin geçişleri sayesinde daha simetrik detayları ön plana çıkartıyor.

Osmanlı’dan Gelen Klasik Mobilyada Işıltılı Detaylar

Türk kültüründeki klasik mobilya detayları tarihsel açıdan Osmanlı Devleti döneminde gelişim göstermiştir. Altın rengi detaylar, el işçilikleri, kaliteli ve güçlü form çizgileri, sağlam malzeme gibi birçok detay o zamandan günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde de modernleşen teknoloji sayesinde yenilikçi sistemleri takip ederek daha şık ve estetik tasarımlar üretiliyor.

Klasik Mobilyada Göz Alıcı Şıklık

Klasik mobilya tasarımları günümüzde rahatlık ve konfor açısından üst düzey oldukları için sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle Masko Mobilya Kenti içerisinde bulunan Src Mobilya Mağazasına yurt dışından gelen insanlar bu tasarımların göz alıcı şıklıkları dikkat çekici oluyor. Dikkat çekmesinin yanı sıra mükemmeliyetçi konfor anlayışı ile yaşam alanlarının vazgeçilmezi olan klasik mobilya tasarımları saray havası eşliğinde sizlere bir yaşam alanı sunuyor.